Seminar om forsking, innovasjon og teknologi

« All Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Jon Hoem, Lars Nyre, Bjørnar Tessem: “Tilhører”

mars 16, 2016. Tid: 12:15 - 13:30

Illustration: Aleksander Nygård Tonheim

Jon Hoem, Lars Nyre, Bjørnar Tessem og Johannes Ringheim: “Lokativ radio. Testing av en prototype på et mikroposisjonert lydmedium”. Foredraget varer i 45 minutter, og deretter blir det 30 minutts diskusjon.

Abstract
Vi får servert de første empiriske analysene fra et forskingsprosjekt basert på mediedesign, ved Jon Hoem, Lars Nyre og Bjørnar Tessem. De bygget og testet et mikroposisjonert lydmedium kalt “Tilhører”, og fikk to grupper med 21 informanter i hver til å teste ulike versjoner av den samme (episodiske) lydfortellingen. Funnene viser at prototypen har potensial for «sonic augmented reality». Foredraget er relevant for alle som er interessert i forskingsbasert innovasjon i mediebransjen.

kollasj

Forskere i prosjektet

1. Lars Nyre, professor i medievitenskap, UiB.
  2. Bjørnar Tessem, professor i informasjonsvitenskap, UiB.
  3. Jon Hoem, førsteamanuensis ved Senter for nye medier, Høgskolen i Bergen.
  4. Joakim Vindenes, vitenskapelig assistent, masterstudent ved UiB.
  5. Johannes Ringheim, prosjektleder ved Senter for nye medier, Høgskolen i Bergen.

Finansiert av UH-nett Vest
“Tilhører” er et samarbeidsprosjekt mellom HiB og UiB organisert gjennom Gruppe for IKT og medier i UH-nett Vest. Tilhører fikk støtte fra “Forskning på tvers” i UH-nett Vest både i 2014 og 2015.

Høgskolen i Bergen: Lyd i bevegelse.

Sted

Rom 548, 5. etg, Institutt for informasjons- og medievitenskap, Det Samfunnsvitenskapelige fakultet
Fosswinckels gate 6
Bergen, 5007 Norge