Hidden: Tourism

Hidden: Tourism er et prosjekt utviklet i samarbeid med appen "Hidden" og kurset "Nye medium" høsten 2021 ved Høgskulen i Volda.

Nye muligheter

Gruppen legger frem sin videreutvikling av den eksisterende appen Hidden, en app som ved hjelp av geolokasjon plasserer kulturelle historier og minner på et kart. Hidden: Tourism skal hjelpe turister og nye tilflyttere med å finne og få forklart de kulturelle og historiske områdene de besøker. Gruppen har brukt seg selv som testbrukere i en undersøkelse om deres egne erfaringer og opplevelser med "Hidden". Gjennom et spørreskjema bygget på et skala system og begrunnelse, har de samlet inn data fra deres besvarelser. Først skulle de ta for seg "Hidden" sin eksisterende løsning hvor de fant 3 hovedfunn basert på gjennomgående observasjoner; overveldende design, mengde på innhold og kategoriseringen/utvalget av innhold.

Løsningen

Løsningen gruppen tilbyr er en funksjon som heter modus. De forskjellige modusene skal appellere til forskjellige målgrupper: norsk turist i Norge, en lokalkjent som vil bli enda bedre kjent med hjemstedet sitt, og utenlandske turister. Disse modusene vil plukke ut og skille kategori, innhold og informasjonsnivå tilpasset målgruppen til modusen. Gruppen vil også ta Hidden med inn i det internasjonale markedet og har derfor har valgt å fokusere på moduser til forskjellige utenlandske turister.

Noen av forslagene deres er; bobil-modus, backpacking, cruiseskip-modus. Ved hjelp av tilpassingen innholdet får til hvert modus så vil for eksempel bobil-modusen ha mer fokus på utsiktspunkter og rasteplasser, mens backpacking-modusen med flere yngre i målgruppen hadde hatt mer budsjettvennlig og lengre turer man kan gå til i fokus.

 

 

LES MER HER: HIDDEN: Tourism

Les mer om hvordan Høgskolen i Volda har prøvd ut en ny undervisningsform som vi kaller "kritisk formativ evaluering" her

 


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram