« Alle Arrangementer

StudentDemo på UiS: Fem originale konsepter for en ny mobilapp

11. mars 2022 kl 11:30 - 14:00

Soundpin

Velkommen til en StudentDemo der studenter pitcher fem forskjellige designforslag til en ny app kalt "SoundPin". Appen blir utviklet av startup-firmaet FerdaCast, og studentprosjektet skjer i et nytt og originalt samarbeid mellom Universitetet i Stavanger, Validé, FerdaCast og TekLab.

Bidrag til entreprenørskap

Kurset heter "BFJ302: Redaksjonell prosjektutvikling og entreprenørskap" og denne vinteren har det 23 studenter fra journalistikk og fjernsyn- og multimedieproduksjon. Kurset har som mål å bidra til at studenter får erfaring med prosjektutvikling og entreprenørskap gjennom å samarbeide med lokale mediehus og start-ups.
Full fart
Det var full fart under idédugnaden tidlig i kursperioden. Foto: Lars Nyre.

Program

Arrangementet finner sted i rom H-316 i Ellen og Axel Lunds Hus (Hotelhøyskolebygget).
Hver gruppe får 6-7 minutter til å pitche sitt prosjekt, og får deretter en faglig tilbakemelding fra Hilde Garlid, journalist og kommunikasjonsleder i Validè og Kristina Thomsen, innholds- og prosjektutvikler i Ungt Entreprenørskap.
11.30 - 11.45. Introduksjon ved kursleder Margareth Pollestad og leder i TekLab Lars Nyre.
11.45 - 12.00. SoundLane ved Martin Simenrud, Åshild Thommasen Ramsdal, Mikael Brønmo Hansen, Caroline Malmari og Bjørn Olav Mygland.
12.00 - 12.15. Hyggetur ved Thomas Klakegg, Caroline Jensen, Sanna Kimsås, Giancarlo Gutierrez og Sindre Hjelmen.
12.15 - 12.30. Nostalgi ved Ninnie Therese Rogne Nilsen, Lorena Jaques Santos, Luisa Fernanda Sossa Pinzon og Marie Fosse.
12.30 - 12.45. Hvilepuls - Finn roen med oss! ved Justus Nicolai Jensen, Tuva Hilton, Nawar Nassar Alghousini og Ida Nummestad.
12.45 - 13.00. Lydjakt - Gjør turen lærerik og morsom for barna! Konseptet er utviklet av Oda Bjønnes Hanslien, Tonje Thorstad Kildal, Marte Charlotte Endal, Kevin Rex Norlander og Silje Skogstrand Moe.
13.00 - 13.15. Avsluttende kommentarer ved Geir Inge Lerang fra SoundPin/FerdaCast.
13.15 - 14.00 Lunch på TekLabs bekostning.

Fem prosjekter for SoundPin

Oppdraget tar altså utgangspunkt i "SoundPin"; en mobilapp som blir utviklet av firmaet FerdaCast med et originalt konsept basert på lokasjon, lydinnhold og sosiale medier-interaksjon. Det har vært studentenes jobb å lage konkrete forslag til hva slags interaksjon og innhold appen kan levere til brukere.
Fem grupper har laget hvert sitt konsept for en konkrete målgruppe. Gruppene har arbeidet med sine prosjekter i hele vinter. De presenterer sine prosjekter med en serie ressurser: et unikt verdiforslag med en pitchvideo, designskisser for appen, eksempel på soundpins som kan oppleves i appen, brukerundersøkelser og en forretningsplan.
Geir Inge og Espen
Geir Inge Lerang (til venstre) og Espen Systad deltok på flere workshops i løpet av januar og februar 2022. Foto: Lars Nyre.

Omfattende samarbeid

Innholdet på dette kurset våren 2022 er basert på et omfattende samarbeid. Universitetslektor Margareth Pollestad ved UiS er kursleder og ansvarlig for kursgjennomføring og eksamen. Professor II og leder i TekLab Lars Nyre har bidratt til å utvikle samarbeidet med FerdaCast og Validé. Geir Inge Lerang og Espen Systad i FerdaCast har stilt firmaets prosjektidéer til rådighet og gitt studentgruppene kritikk og råd underveis i konseptutviklingen. Hilde Garlid i Validé koblet FerdaCast med UiS og bidrar dessuten med evaluering av prosjektene. Nora Storebø og Lone Nyløkken har hatt ansvar for faglig oppfølging knyttet til video- og lydproduksjon.

Publiseres på TekLab

De fem prosjektene publiseres i sin helhet på TekLabs nettsted senere i vår. Dette forutsetter at studentene gir sitt samtykke.

Detaljer

Dato:
11. mars 2022
Tid
11:30 - 14:00

Arrangører

TekLab
Universitetet i Stavanger

Sted

Institutt for medie- og samfunnsfag
Elise Ottesen-Jensens hus
Universitetet i Stavanger,
+ Google-kart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram