Team

TekLab-teamet er de mest aktive deltakerne i TekLab-nettverket. Dette er personene som i hovedsak tar initiativ til å sørge for research, planlegging, organisering og finansiering med hensyn til TekLabs prosjekter. Disse deltakerne står også for driften av TekLabs nettsted, og skaper innholdet til nettstedet.

Lars Nyre

Prosjektleiar
Eg er prosjektleiar for TekLab og redaktør for innhaldet på teklab.uib.no. Eg har forska på mediedesign, journalistikk og teknologi frå 1990-talet, og har publisert ei rekkje artiklar innenfor dette tverrfaglege feltet. Eg undervist i medie- og interaksjonsdesign i Media City Bergen, og er professor II ved medieinstituttet ved Universitetet i Stavanger. Eg kjem frå Voss, men likar ikkje å gå på ski. Eg er glad i musikk og har eit alter ego på Spotify kalt DJ Syrenyre.

Kjetil Vaage Øie

Prosjektleder
Jeg jobber på Høgskulen i Volda og er prosjektleder for Volda sin deltakelse i TekLab. Jeg interesserer meg for hvordan nye teknologier og formater skaper nye muligheter og praksiser innen mediene. I doktorgraden min undersøkte jeg potensialet i journalistikken gjennom mobile -og lokasjonsbaserte medier. I tillegg har jeg vært, og er, involvert i en del andre prosjekter knyttet til feltene kommunikasjon, turisme, journalistikk, design, eye-tracking, medieindustrien og pedagogikk. Utenom barn og familie, trives jeg best i naturen -på topptur med snowboard, fisking av fjellørret eller telttur på vidda.

Audun Klyve Gulbrandsen

Prosjektutvikler
I TekLab jobber jeg med rådgivning, webutvikling, samt veiledning av studenter innen interaksjonsdesign, programvareutvikling, og entreprenørskap. Jeg har en mastergrad i medie- og interaksjonsdesign fra Universitetet i Bergen.

Lone Nyløkken

Webdesign, forsker og prosjektutvikler
I Teklab har jeg sammen med Nora ansvar for å skrive, publisere og designe artikler, samt få ut innholdet på sosiale medier. Hjelper også til med forskning på immersjon i IMMEKS, og utvikling av prosjekter. Har en bachelor i fjernsyns- og multimedieproduksjon fra Universitetet i Stavanger, samt tidligere pedagogisk erfaring som kommer godt med når jeg må steppe inn for forelesere. Ellers er blodet mitt 90% kaffe og sitter inne med 50 ideer - 2 av de er kanskje brukbare. Kommer fra Dombås; ja det er hvor Dovrefjell er. Nei har ikke ridd på moskus.

Julia Hellem Brandt

Forsker og prosjektkoordinator
I TekLab jobber jeg som forsker og prosjektkoordinator sammen med Helene! Vi holder og transkriberer intervjuer til spennende forskningsarbeid, skriver om studentprosjekter til nettsiden og publiserer artikler om alt mulig rart som foregår i TekLab. Ellers har vi også redesignet logoen, banneret og koppene for Bergen-kontoret! Jeg har en bachelor i Medie- og Interaksjonsdesign ved Universitetet i Bergen, og holder nå på å ta en mastergrad innenfor dette. 

 Hvis jeg ikke jobber/studerer så finner du meg enten hos en bokhandler eller med nesen i en bok!

Helene Høylandskjær

Forsker og prosjektkoordinator
Jeg er forsker og projektkoordinator i TekLab! Jeg fungerer som mellomledd for studenter, bransjen og forskerne når vi driver forskningsarbeid i TekLab hvor jeg jobber med alt fra intervjuer til surveys og transkribering. I tillegg skriver jeg artikler om alt som skjer i TekLab, sjekk det ut! Akkurat nå tar jeg master i Medie- og Interaksjonsdesign ved Universitetet i Bergen. Ellers elsker jeg å kokkelere! Enten sluker jeg maten eller så er jeg oppslukt av den.

Nora Storebø

Designer, forsker og prosjektutvikler
I TekLab har jeg, sammen med min andre hjernecelle Lone, ansvar for skriving, design og publisering av artikler. Jeg har en bachelor i fjernsyns- og multimedieproduksjon og holder nå på med en master i dokumentarproduksjon. Liker å kalle meg selv for en "potet innen media" da jeg kan brukes til mye (bak kamera vel å merke). Slutt å spør unge folk hva de gjør på fritiden for du kommer enten til å få svar "være med venner" eller "trene". Selv om jeg har kreativ kompetanse betyr ikke det at fritiden min er så fargerik. Er fra Austevoll. Trodde egentlig jobbsøknaden sa "Tjen gode penger som fisker" helt til jeg nå innser at det sto "forsker", men det tar jeg på egen kappe.

Janina Wildermuth

Vitenskapelig assistent, journalist og webdesigner
I TekLab jobber jeg sammen med Karsten på presentasjon av studentprosjekter ved Høgskulen i Volda. Jeg er ansatt som vitenskapelig assistent, journalist og webdesigner i Volda, men er fysisk på TekLab-kontoret i Bergen. Jeg har en master i Media Practices fra Volda og en bachelor i Nordeuropastudier med spesialisering i norsk og finsk. Jeg jobber også deltid som journalist i en lokalavis, skriver om musikk på fritiden og prøver så å påvirke spillelister på norske radiostasjoner.

Karsten Quix

Vitenskapelig assistent og journalist
I TekLab har jeg sammen med Janina ansvar for alle de spennende prosjektene som kommer fra Høgskulen i Volda. Opprinnelig kommer jeg fra Belgia, hvor jeg jobbet som sportsjournalist. Har en bachelorgrad i journalistikk og tar nå en master i Media Practices, hvor jeg fokuserer hovedsakelig på lyddesign og filming. På fritiden spiller og lager jeg mye musikk og er interessert i alt som har med teknologi å gjøre!

Alumni


Frida Sulen

Prosjektkoordinator og komunikasjonsmedarbeider
I TekLab jobber jeg med arrangement, skriver artikler til nettsiden, bidrar til studentinvolvering og er TekLab sin representant under møtene med Bergen Entrepreneurship Academy. Jeg går på andre året medie- og interaksjonsdesign, og har tidligere tatt en mastergrad i naturbasert reiseliv, samt en bachelor i administrasjon- og organisasjonsvitenskap.

Oliver Cameron

Video producer
My job at TekLab is to showcase the exciting and innovative projects that are currently taking place. I have a bachelor's in filmmaking and a passion for creating content. I'm addicted to media and live to tell stories.

Kristin Eidsheim

Innholdsprodusent og kommunikasjonsmedarbeider
Mine ansvarsområder i TekLab består av å lage innhold til teklab.uib.no. Jeg er straks ferdig med en bachelor i medie- og interaksjonsdesign, og har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra tidligere.

Paula Jee Ullaland

Innholdsprodusent og kommunikasjonsmedarbeider
Mine arbeidsoppgåver i TekLab er produksjon av innhald til nettsida og drift av TekLab sine profiler på sosiale medier. Til sommaren fullfører eg ein bachelorgrad i medie- og interaksjonsdesign.

Trym Røed Arvesen

Prosjektutvikler
I stillingen min hos TekLab har jeg ansvar for utviklingen av TekLabs webside / publiseringsløsning. Jeg bistår også studenter som faglig mentor innen interaksjonsdesign og programvareutvikling. Jeg har en bachelor i Nye Medier ved Universitetet i Bergen, og har kompetanse innen web, grafisk design, VR og spillutvikling. Jeg er glad i surdeigsbaking, fermentering og annet kulturliv.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram