« Alle Arrangementer

Velkommen til StudentDemo i Mediegården

10. mars 2023 kl 11:30 - 14:30

Technocrat 1

Velkommen til StudentDemo der studenter ved Universitetet i Stavanger pitcher fem forskjellige AR-prototyper. Vi møtes i Gnist-lokalet i Mediegården.

På kurset BFJ302-1: Redaksjonell prosjektutvikling og entreprenørskap har studentene dette semesteret samarbeidet med Peder Haugfos og Mediebyen Stavanger om å utvikle AR-prototyper. Kurset har som mål å bidra til at studenter får erfaring med prosjektutvikling og entreprenørskap gjennom å samarbeide med lokale mediehus og start-ups.

Faglærerne på kurset er Margareth Pollestad, Lars Nyre, Lone Nyløkken og Nora Storebø. Vi har også fått verdifulle bidrag fra Peder Haugfos i Mediebyen Stavanger, Øyvind Steensen og Marianne Wang Nesse i Hidden og Ronald Toppe i Scary Weather (se mer om samarbeidet lenger nede i saken).

IMG 0018
Peder Haugfos i Mediebyen Stavanger presenterte seg for studentene, og var med å diskutere prosjektene deres. (Foto: Lars Nyre).

Fokus på Mediebyen Stavanger

Mediebyen Stavanger blir etablert i løpet av de neste årene, og de ønsker å bli et livskraftig fagmiljø med en positiv offentlig profil. Denne vinteren bidrar studenter ved Universitetet i Stavanger med kreative impulser til hva Mediebyen kan bli i fremtiden.

Mediebyen blir lokalisert på Nytorget, og dette er en sentral, åpen plass i byen og et viktig møtested for innbyggerne i Stavanger. Torget har hatt ulik utforming og funksjon opp gjennom tidene. Studentene har utviklet prototyper som gir forslag til hvordan Nytorget og Mediebyen kan brukes og presenteres i fremtiden.

De foreslår blant annet visualisering av bygningen før og under utbyggingen, de har forslag til hvordan lokale ungdommer og studenter ved UiS kan engasjere seg i Mediebyen, og et prosjekt viser fram den historiske utviklingen av Nytorget.

Prototypene tar i bruk Augmented Reality (AR) for mobilen. Studentene har selvsagt ikke programmert en ekte, funksjonell løsning, men har laget konsepter for innhold og løsninger som ulike målgrupper trolig vil like. Det gjelder å overbevise Mediebyen Stavanger eller andre aktører om å investere i løsningene.

Program

Arrangementet finner sted i Gnist møtelokale i Mediegården. Hver gruppe får 6-7 minutter til å pitche sitt prosjekt, og får deretter en faglig tilbakemelding fra ekspertpanelet. På slutten av dagen blir det også spandert lunsj på TekLabs bekostning.

11.30 - 11.45. Introduksjon ved kursleder Margareth Pollestad og leder i TekLab Lars Nyre.

11.45 - 12.00. Plassen - sammen finner vi veien fram ved Hilde Hestenes, Jakub Spadlo, Oda Vold og Oda Sagen. Plassen er både et fysisk sted og en applikasjon som ved bruk av AR-element skal guide studenter til hverandre, samt mediebransjen. Når brukeren kommer inn i Mediebyen Stavanger møtes de av en plakat som informerer om applikasjonen Plassen. Når brukeren har scannet en QR-kode, åpnes et Augmented Reality-element i applikasjonen Hidden. Dette er en unik networkingmulighet!

12.00 - 12.15. FUTURHUS - noe å se frem til ved Solveig Aanesen Kleven, Mathias Myhre, Elin Noer, Mats Belle Pfister og William Hansen Nymoen. Vi vil bygge bro mellom byggebransjen og folket. Dette skal gjennomføres ved help av en interaktiv AR-app der man skal kunne se hvordan nybygg kommer til å se ut både på innsiden og utsiden.

12.15 - 12.30. Podium ved Stina Johnsen Høgås, Emily Poole, Emil Bore Svela og Jonas Bestvold. Podium skal gi kreative unge mennesker en mulighet til å dele sin kunst, musikk og kreativitet ved hjelp av AR-teknologi. Vi vil samle mediebransjen og Stavangers unge og kreative. Kreativ ungdom fortjener å bli hørt, og vi skal gi dem et podium.

12.30 - 12.45. TapMap - mapping the happening ved Andreas Vikøren, Christoffer Bogstad, Kaja Gustavsen Tvetene og Lars Trygve Grønstad. TapMap er en applikasjon som bruker AR-elementer og geolokasjon til å formidle nyheter som gjelder deg. Når brukeren er i nærheten av et oppslag vil den få varsel på telefonen, og muligheten til å åpne nyhetshendelsen i Augmented Reality. AR-elementene kan både være enkle og avanserte, det kommer an på nyhetshendelsen og dens levetid.

12.45 - 13.00. Timeline - tilbake til fortiden ved Marcus Walbækken Sævareid, Andrea Karlsen Kramer, Ida Adolfsen, Fredrik Slabinski og Julie Grasmo. Timeline er en tjeneste i Hidden som lar deg gå tilbake i tid ved hjelp av AR-teknologi. Brukeren skal få velge hvilken tid de vil oppleve ved å dra i en timeline.Brukerene skal også få muligheten til å dele egne historier.

13.00 - 13.15. Avsluttende kommentarer fra Peder Haugfos i Mediebyen Stavanger.

Ca. 13.15 - 14.30 Lunch til alle på TekLabs bekostning.

Ekspertpanel

Med oss på StudentDemoen har vi et ekspertpanel som hører på presentasjonene og gir tilbakemeldinger til studentene. Vi er veldig glad for at de har tid til å være med oss!

Hilde Garlid, kommunikasjonsmedarbeider i Validé og Innovasjonspark Stavanger.
Kristina Thomsen, prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.
Ragnar Christensen, leder for NRK Rogaland.
Tommy Aase, daglig leder i Screen Story.
Jan Christian Drarvik, SVG Property.
Pernille Filippa Pettersen, redaktør for kultur, feature og analyse i Stavanger Aftenblad.
Morten Salthe, Produktsjef, Stavanger Aftenblad og Schibsted.
Peder Haugfos, Mediebyen Stavanger.

Hidden 2023120 101038
Øyvind Steensen i Hidden hadde meg seg et AR-troll for å vise hva som er mulig å gjøre med teknologien han har utviklet. (Foto: Lars Nyre).

 

Bedriftsssamarbeid

Vinterens prosjekt på BFJ302 er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger, TekLab, Mediebyen Stavanger og de to medieselskapene Hidden og Scary Weather.

Hidden har gitt teknisk opplæring og kunstnerisk støtte til design for AR-elementer, med daglig leder Øyvind Steensen som ansvarlig. Hidden har tidligere samarbeidet med studenter både i Stavanger og Volda. Det er nyttig for studentene å lære seg hva potensialet er i slike AR-apper.

IMG 9921
Ronald Toppe i Scary Weather diskuterte studentprosjektene grundig med hver gruppe. (Foto: Lars Nyre).

Scary Weather er et medieproduksjonsfirma i Media City Bergen, og de har samarbeidet med TekLab om formidlingsprosjekt i mange år. De lager installasjoner, apper, podkaster og bruker andre uttrykksformer til å fortelle om natur og klima. Daglig leder Ronald Toppe har vært konsulent for bærekraft og god formidling.

Skjermbilde 2023 03 06 kl. 15.44.38

Publiseres på TekLab

Får du ikke vært med på StudentDemoen? Frykt ikke! Disse studentprosjektene blir publisert på TekLab sin nettside senere i vår (forutsatt at studentene gir sitt samtykke). Da har man noe å glede seg til!

 

Detaljer

Dato:
10. mars 2023
Tid
11:30 - 14:30

Arrangører

TekLab
Universitetet i Stavanger

Sted

Gnist Mediegården
Verksgata 1A
Stavanger, 4013 Norge
+ Google-kart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram