Lydjakt

Kombinasjon av lek og læring

Det kan være vanskelig å aktivisere barna ute. Det er jo en grunn til at man går på lekeplassen, for der er det aktivisering. På tur går de lei rimelig fort.

Lydjakt kan være med på å løse dette problemet ved å være en app som aktiviserer barna, også ute på tur. Dette ved å kombinere turen med lek og læring, i tillegg til å ha konkurranseelementer i appen som skal gjøre det enda mer interessant for både barn og voksne å bruke appen flere ganger.

Lag egne ruter

I Lydjakt-appen vil det være mulig å følge oppsatte ruter med soundpins av redaksjonelt innhold, i tillegg til at en kan lage sine egne ruter som kan være privat eller til offentlig bruk.

Rutene i appen vil bestå av kategorisk inndelte turer med fakta fra området en går tur i. Disse kategoriene kan være for eksempel «fugleturen», «blomsterturen» eller «fisketuren».

Speidergrupper, skoleklasser, barnehager, vennegrupper e.l. kan lage egne løyper tilpasset deres behov. Dette kan for eksempel være speidergrupper som skal lære om tretyper. Da kan speiderlederne på forhånd lage en løype med soundpins om de ulike tresortene i området, og legge til relevante oppgaver.

Mange er interesserte i natur og dyreliv, og er på grunn av dette aktuelle brukere av appen. Her kan for eksempel fugleinteresserte ildsjeler legge ut sine fakta om fugler i området. På samme måte kan folk som er oppvokst i området fortelle om skjulte skatter eller opplevelser mange ikke vet om.

Samle poeng til laget ditt!

Når man laster ned appen kan man velge mellom tre avatarer: ekorn, rev og bjørn. Avataren representerer også laget ditt. Ved å gå turer og legge ut soundpins samler man opp poeng til laget sitt, og laget som til enhver tid har flest poeng i et spesifikt område, vil «eie» området.

For at de andre lagene skal kunne overta området må de da samle nok poeng til å slå det regjerende laget. Hver uke starter kampen om området på nytt

Lydjakt soundpins

Les mer:

Hvordan bli entreprenør på ni uker - For tredje år på rad samlet sisteårsstudentene på journalistikk og fjernsyns- og multimedieproduksjon seg i faget Redaksjonell prosjektutvikling og entreprenørskap, også kjent som BFJ302. Kurset har som mål å bidra til at studenter får erfaring med prosjektutvikling og entreprenørskap gjennom å samarbeide med lokale mediehus og start-ups.

Bygger bro mellom utdanning og næringsliv - Med rollen som midlertidige samarbeidspartnere til et ambisiøst startup-prosjekt, fikk en rekke studenter smake på en noe annerledes type utdanning. Det tre måneder lange prosjektet ga et nytt innblikk i hva utdanning kan tilby.


Prototype demo

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram