TV 2 Connect

TV 2 Connect er et prosjekt utviklet i samarbeid med kurset "Design for mediebruk" våren 2021 av:  Birgitte Strand, Trine Mjaatvedt, Frida Sulen, Henrik Samset, John Minh Le.

Connect vil være en integrert tjeneste i TV 2 Play og tilbyr brukeren mulighet til å opprette sosiale arrangementer, avstemninger og sende program-anbefalinger til sin omgangskrets. Vårt mål er å gjøre det lettere for brukeren å ta kontakt med venner og familie når man merker et behov for sosialt samvær.

Prototypen er utviklet med utgangspunkt i innsikter fra tidligere arbeid med målgruppen besteforeldre over 55 år. Besteforeldre kan ses på som ekstreme brukere, og applikasjoner tilpasset deres bruk vil i mange tilfeller kunne bedre brukeropplevelsen for flere brukergrupper.

I desember 2020 kunngjorde TV 2 at de hadde sikret seg rettighetene til norsk topp- og breddefotball fra 2023 til 2028 (Hagen, 2020). Vi ser på dette som en stor mulighet for TV 2 Connect til å blomstre. Målgruppen besteforeldre har ytret stor interesse for lokalfotball, samt å følge med på spillere man kjenner til personlig.

Connect for TV

Prototypen er laget for TV med mobil som en companion app, den tar i bruk både mobil- og TV-grensesnitt. Løsningene er ment til å fungere sammen og utfylle hverandre.

Connect vil vise deg arrangementer og anbefalinger på din side.

Connect på TV tar utgangspunkt i en klassisk visning for strømmetjenester, men inkluderer personlige arrangementer og venners anbefalinger. Den klassiske visningen er beholdt
på grunn av målgruppens behov for å kjenne seg igjen på tvers av strømmetjenester. De ønsker også en sosial TV-funksjon sammen med venner og familie.

Connect på TV har derfor flere funksjoner som skal gjøre det lettere for brukerne. Arrangementer er planlagte events man kan delta på sammen med venner man har på strømmetjenesten. Anbefalinger fjerner problemer med å huske tittel og søke selv på det venner og kjente anbefaler.

TV-funksjonen har også en "onboarding". Målgruppen har uttrykket frustrasjon rundt det å sette seg inn i nye teknologiske funksjoner. Onboarding gjør det lettere for nye brukere å ta i bruk sosial TV. Med Sosial TV kan brukerne videochatte og text chatte mens de ser på programmer sammen. Chatten tas i bruk via mobil. Videochatten fremmer virkelighetsnære interaksjoner mellom brukerne, noe som var ønsket. Chat på mobil er tilgjengelig om man ikke har tilgang på video eller mikrofon.

Connect for mobil og sosiale funksjoner

Den klassiske visningen for strømmetjenester strekker seg også til mobil. Ved å ha arrangementer og program-anbefalinger gir vi brukeren mulighet for å klikke seg frem til nye programmer, heller enn å bruke søkefeltet.

For å gi brukerne bedre oversikt er det også mulig å synkronisere arrangementer med kalenderen din. På mobil kan man også dele anbefalinger med andre venner. Og det med venner viser seg å være det målgruppen er mest interessert i. Derfor har vi laget funksjoner for å legge til venner og opprette grupper. Under «Mine grupper» kan man enkelt opprette arrangement og avstemminger sammen med denne gruppen.

Trykker man på chat-ikonet får man opp en oversikt over alle chattene, og det er en chat per arrangement. I chatten kan man ta i bruk diktering. Da kan brukeren snakke inn det
de ønsker å skrive, i stedet for å taste det inn. Vi ser fra innsiktene våre at målgruppen foretrekker å bruke talefunksjoner fremfor å skrive.

LES MER:

  • Innsiktsrapporten her.
  • Prototypespesifikasjonen her.

LES OGSÅ: Hjelper TV 2 med å lage framtidas strøymetenester

 


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram