TV 2 Play-Kalenderen

TV 2 Play-kalenderen er et prosjekt utviklet i samband med kurset "Design for mediebruk" våren 2021 av: Olivia Louise Glittenberg, Vendel Amalie Eikemo, Emma Hjellestad, Sebastian Taylor, Even Sæbø Berntsen.

Aldri gå glipp av en kamp igjen

TV 2 Play-Kalenderen i appen

Når TV 2 skal satse på mer bredde i idretten og sende tusenvis av fotballkamper i året, trenger de sportsinteresserte et verktøy til å holde oversikten over alt som skjer. TV 2 Play-kalenderen er et konsept som gjør at du aldri går glipp av en kamp eller ei sending igjen.

Målgruppen uttrykte ønsker om mer personalisering og større oversiktlighet over deres interesser og programmer. Mange av informantene var positive til en kalender/planleggerløsning. Kort forklart er ideen basert på at brukeren kan velge å følge lag, ligaer, eller spillere.

I kalenderen vil brukeren få presentert en oversikt over sendinger knyttet favorittene. Kalenderen gir blant annet en mulighet til å personalisere push-varsler slik at brukerne ikke går glipp av innholdet de ønsker å få med seg.

Onboarding

Ved å bruke onboarding kan tjenesten tilpasses til hver enkelt bruker, samtidig som de mest sentrale funksjonene forklares. Vår onboarding starter med å spørre brukeren hvilke sjangrer de er interessert i. Deretter blir brukeren spurt om hvilke sporter som er av interesse. Videre kan brukeren velge lag, klubber, og ligaer. Med aktivert stedstjenester kan de lokale lagene bli presentert gjennom lokal fanen. En annen fane er foreslåtte lag, som vil være basert på de mest fulgte og populære lagene. Det er også mulig å søke etter ønsket lag, klubb og liga.

Onboarding med valg av sjanger, sport og favoritt lag.

Til slutt får brukeren en gjennomgang av hvordan kalenderen fungerer, og hvordan justere varsler. Formålet med en onboarding er å kunne skape en forside som er mest mulig tilpasset før
brukeren har tatt i bruk tjenesten, i tillegg til å gjøre bruker kjent med hva de kan gjøre på tjenesten.

Kalender visning av kalenderen.

Kalenderen

Kalenderfunksjonen ligger alltid tilgjengelig i menybaren som er plassert nederst på siden og er lett tilgjengelig ved et tommeltrykk. Denne siden er en personalisert kalender som tilpasser seg etter hvilke lag, klubber, og ligaer brukeren følger.

For at brukerne selv skal kunne velge hvordan kalenderen blir presentert har man valg for kalendervisning og listevisning.

Her har man mulighet til å skru av og på varsler på individuelle sendinger ved å trykke på bjellene på siden, eller justere varslingene ved å trykke på den øverste bjellen.

I kalenderen har man også "spoiler mode", som kan sees ved siden av notifikasjons bjellen. Spoilerfunksjonen kan også brukes for å unngå å avsløre resultater eller overskrifter i aktuelle artikler i tillegg til å stoppe aktuelle varslinger.

Søkefunksjon

Gjennom søkefunksjonen kan man komme til en profilside for klubben, laget, eller ligaen man har søkt opp. Her har vi tatt inspirasjon fra et større utvalg av sosiale medier, og tenkt at en profilside kan ha mange muligheter.

Spillere kan også ha en egen profil med statistikk, laghistorie og andre aktuelle opplysninger. I tillegg vil siden kobles opp mot andre av TV 2’s plattformer for å vise aktuelle artikler.

LES MER:

  • Les innsiktsrapporten her.
  • Les prototypespesifikasjonen her.

LES OGSÅ: Hjelper TV 2 med å lage framtidas strøymetenester


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram