FjordQuest - Start your quest

Mange turister vet bare om en liten del av tilbudet i Strynregionen og besøker derfor ofte de samme stedene, og gjør de samme aktivitetene. I tillegg kommer mange av turistene inn med cruiseskip, som kun stopper i Nordfjord en kort periode. FjordQuest kan endre det og spre turistene litt mer utover Nordfjord til ukjente perler.
Publisert: 12. januar 2024

Fascinasjonen med PokemonGo og Stolpejakt har hatt sin påvirkning til dette konseptet. FjordQuest er et spill som skal lokke turistene ut til mindre kjente aktiviteter og omgivelser. Det kan kreve litt innsats å lete etter nye og alternative turistmål, i stedet for å følge strømmen. Denne innsatsen skal FjordQuest belønne.

FjordQuest er et prosjekt av Oda Otterlei Austnes, Stine Eikeberg Leirdal, Eirik Strand og Marcus Kvitne Bere, studenter ved Høgskulen i Volda i faget medieinnovasjon i samarbeid med Factiverse, Visit Nordfjord og TekLab.

Oppgaver gir premie

Gjennom appen kan man fullføre ulike quests eller oppdrag som gir poeng som kan byttes inn i ulike tilbud i Nordfjord-regionen (f.eks. gratis kaffe, eller gavekort på lokale butikker /museer eller lignende). Disse questene kan for eksempel være å besøke noen mindre kjente turistmål i regionen, kjøpe et spesielt lokalt produkt, smake på lokal mat, delta på et lokalt arrangement eller lignende. Poengene skal deles ut basert på hvor vanskelige questene var å gjennomføre, og det vil bli gitt bonuser om du i tillegg deler din opplevelse på sosiale medier.

Brukerne skal få tilstrekkelig informasjon om de ulike questene slik at de kan planlegge og forberede seg på hva han/hun/de ønsker å gjøre i regionen som turist.

Også bedrifter skal bli involvert. Gjennom appen FjordQuest kan du få eksponering, og et besøk til din bedrift kan blitt belønnet med poeng i appen.

Bildegjenkjennelse

Når det gjelder å besøke ulike fysiske steder kan det gjøres gjennom skanning av qr-kode, men det er vanskeligere å skulle dokumentere deltagelse på arrangement, eller smaking av lokal mat. Tanken var derfor at Factiverse kunne bruke bildegjenkjennelse, hvor noen kunne ta et bilde av deg mens du utfører en quest, og KI-teknologi kunne bekrefte at det faktisk var du som var på bildet og utførte questet.

Bærekraft

Bærekraft spiller en viktig rolle for samarbeidspartnere i regionen. Gruppen tenkte å belønnet grønne turistaktiviteter mer enn andre, og at appen kunne foreslå miljøvennlige måter å gjennomføre questene på. Kanskje du også kunne fått valget om å donere premien din til et bærekraftig formål.

Bruk prototypen her


Publisert: 12. januar 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram