FotballStats - For forbedret dekning av norsk fotball

FotballStats er laget av Jacob Emil Tornes, Dositej Rarogijevic-Vukovic og Erik Krogseth Heimdal.
Prototypen FotballStat
Publisert: 16. desember 2022

Om prosjektet

Studenter på bachelor-faget Datajournalistikk (JOU204) har i samarbeid med NTB utviklet prototyper med fokus på presentasjon av datajournalistikk gjennom digitale historiefortellinger, datavisualisering og andre former for journalistisk innhold ved hjelp av digitale og datateknologiske verktøy.

Prototypen FotballStats er laget av Jacob Emil Tornes, Dositej Rarogijevic-Vukovic og Erik Krogseth Heimdal.

Dekning av norsk fotball

Dekning av norsk fotball er et satsningsområde blant flere kringkastings-aktører, og interessen for fotball er stor. FotballStats skal tilgjengeliggjøre statistikk om fotball, og gjør det enklere å sammenligne tall på en visuelt fremhevet måte.

Prototypen FotballStats

Fotballdekning i utvikling

Statistikk tar over, men hvor skal du finne den? Statistikk har i større grad blitt en del av fotballen de siste årene, alt fra vanlige ting som mål og målgivende, til mer avanserte ting om såkalte expected goals og expected assists. I steder hvor fotballen er større enn i Norge, er dette allerede blitt en del av den vanlige sportsdekningen, og også i Norge dekker man utenlandsk fotball ved å bruke den mer avanserte.

Gruppen mener at Norge henger bakpå, rett og slett fordi det som er vanlig i andre steder er vanskelig å få tak i om fotballen her til lands. Fra 2023 overtar TV2 rettighetene for Eliteserien, Obos-ligaen og Toppserien, med målet om å løfte norsk fotball som har vært i en nedadgående kurve.

FotballStats gjør det mulig å enkelt sammenligne statistikk på fotballspillere, og analysere data i en F-base.

Sjekk ut prototypen FotballStats HER!

 


Publisert: 16. desember 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram