Pingfinn - Bringer mennesker og pingviner sammen

Noe av det første du møter på når du går inn på Akvariet er nærmere tretti ulike bøylepingviner som går rundt i Pingvindammen. Du ser at hver pingvin har et fargekodet bånd, men hva betyr dette? I utgangspunktet har dette blitt brukt for å kunne skille pingvinene fra hverandre, men nå kan det få et nytt bruksområde! Det kan gi deg muligheten til å bli bedre kjent med pingvinene som bor i Akvariet i Bergen. Gjennom Pingfinn får du et helt unikt innblikk i deres liv på Akvariet!
Pingfinn, en tilleggsfunksjon i Akvariets app. Foto: Skjermbilde fra prosjektrapport.
Publisert: 27. oktober 2023

Bli kjent med pingvinene gjennom Pingfinn

Pingfinn har som mål å gi besøkende på Akvariet en mer interaktiv og lærerik opplevelse ved å bruke bildegjenkjenningsteknologi. Løsningen er utvikliet med utgangspunkt i et scenario der en familie besøker Akvariet og ønsker å gjøre mer enn å bare se på pingvinene. Familien kan scanne en QR-kode plassert nær pingvinene i Akvariets egen app og få tilgang til Pingfinn. I Pingfinn kan du ta bilder av fargebåndet til en av pingvinene, og få oversikt over pingvinens navn, karakteristikker og sosiale relasjoner!

Samarbeid med Akvariet

Pingfinn er designet og utviklet av Amanda Verøy, Hedvig Bache Hungnes, Maja Sandvik, Markus Hovland og Adam Mohamedamin Godor. Prosjektet er utviklet i samarbeid med Akvariet i Bergen, som en del av det avsluttende kurset MIX250 i bachelor i Medie- og Interaksjonsdesign, våren 2023 ved Universitetet i Bergen. Les mer om kullets Studentdemo og utdelingen av MVP-prisen på Media City Bergen.

Engasjerende læring og bevaring

Formålet til Pingfinn. Foto: Skjermbilde fra prosjektrapporten.

Pingfinn sitt formål er å skape en gøy og lærerik opplecelse for besøkende på Akvariet med barnefamilier som målgruppe.

Gjennom å heve kunnskapsnivået om dyrearter og deres adferd, ønsker Pingfinn å skape nytteverdi gjennom å øke personlig tilknytning til dyrene, som igjen vil øke empati og engasjementet rundt bevarelse av havets fauna.

Bli kjent med pingvinene

Pingvinen Pondus. Foto: Skjermbilde fra prosjektrapporten.

Pingvinene på Akvariet har alle fargekodet armbånd. Ved hjelp av bildegjenkjenning kan brukeren ta bilde av en pingvin og lese mer om den. Her kan brukeren lese om den valgte pingvinens personlighet, og dens relasjoner til de andre pingvinene. Har pingvinen en bestekompis, eller en kjæreste? Eller er pingvinen kanskje litt rampete? I tillegg får brukeren informasjon om arten og opphav, som bidrar til læring. I Pingfinn kan du bli kjent med bøylepingvinen Pondus, som er 18 år og skravlete.

Les mer

Les mer om Pingfinn i prosjektrapporten deres her.

Pingvinene har egne unike personlighetstrekk, akkurat som oss. Foto: Skjermbilde fra prosjektrapport.

 


Publisert: 27. oktober 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram