So TIPPS me

Studentene Hans Kristian Øvrum, Sigurd Bratil, Ida Eim og Marica Hass skrevet en kritisk formativ evaluering av applikasjonen Tipps. Sjekk det ut!
Publisert: 26. januar 2023

Medie-studentene på Høgskulen i Volda har i faget “Nye medium” gjort en kritisk formativ evaluering av forskjellige applikasjoner. Hans Kristian Øvrum, Sigurd Bratil, Ida Eim og Marica Hass er blant disse studentene. De har evaluert appen Tipps - en app for å sende inn tips til lokalaviser utviklet av Future Solutions. Studentene har i løpet av semesteret evaluert Tipps og dens funksjoner, og har deretter kommet med forslag til videreutvikling. 

Evaluering av Tipps

I evalueringen av Tipps har studentene basert undersøkelsen på deres egne  erfaringer og bruk av appen. De har sett på appens funksjoner og på hva som kan implementeres eller forberedes i appen for brukerne.

Her kom de fram til at Tipps er en velfungerende app som er enkle å bruke, oversiktlig og brukervennlig. De ser likevel at det er en mangel på funksjoner og informasjon i appen, og at den ikke appellerer til yngre brukere sånn som den er i dag. Basert på evalueringen har studentene presentert en rekke tips til hvordan man kan forbedre Tipps. Med andre ord: tips til Tipps!

Tips til Tipps

For å gjøre appen mer brukervennlig har studentene kommet med forslag til hvordan Tipps kan videreutvikles. Her nevner de blant annet at det burde gå an å velge mobilens posisjon når man sender inn et tips, i stedet for å skrive inn en adresse manuelt. Studentene foreslår også at det bør være mer informasjon tilgjengelig om belønningssystemet for å motivere brukerne, og at man kan implementere funksjoner som gjør Tipps til en mer sosial plattform for å appellere til yngre brukere.

Les mer om evalueringen og studentenes forslag til videreutvikling i rapporten deres!

 

Les rapporten HER!

Les om faget og de andre rapportene HER!

 


Publisert: 26. januar 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram