Dancing in the Stars

Velkommen til Dancing in the Stars VR! Kom inn i studio du tidligere kun har sett på skjermen, dans, stem og opplev følelsen av å være til stede i studio.
Publisert: 14. august 2022

Hva er Dancing in the Stars?

Dancing in the stars er en fremtidsrettet VR-opplevelse hvor stemmegivning er sentralt i en fiktiv dansekonkurranse. Den er laget for målgruppen etternølere (engelsk: laggards) som er skeptiske til ny teknologi og som ikke har behov eller tør å prøve nye ting. Konseptet skal gjøre stemmegivning og interaksjoner i programmet engasjerende for å la seeren dykke inn i sitt TV-univers!

Pitch video

Møt programlederen Trip

Trip er den første personen du møter når du kommer inn i Dancing in the Stars, en jente med en personlighet basert på ingen ringere enn Stian Blipp. Småfrekk, uformell men samtidig profesjonell fremstår Trip som en energisk programleder som er klar for å guide brukeren gjennom opplevelsen, og er åpen for spørsmål langs veien. For å skape dybde i personligheten har Trip en forhistorie, meninger og husker brukerens tidligere handlinger.

Skjermbilde av Trip fra rapporten.

Virtuelt miljø som føles ekte

En utfordring når man har uendelige design-muligheter i Unity, er at brukeren må føle seg som en del av miljøet. Dancing in t

Skjermbilde av dansegulvet i Dancing in the Stars.

he Stars foregår inne i et romskip i verdensrommet, med spreke neonfarger og avatarer med eksentrisk stil. Selv om designetav miljøet ikke er hyperrealistisk, er utseendet rotet i virkeligheten for at det skal føles ekte. Studentene har taklet utfordringen ved å legge til kjente elementer som bakgrunnsstøy, dører, bord og stoler. Hvert rom har i tillegg en spesifikk funksjon som for eksempel dansing, stemming eller interaktive objekter.

Eurovision møter sci-fi

Eurovision og Skal vi danse er to overdådige konsepter med glitter og glam. For å oppnå denne følelsen bærer designet preg av nattklubb og sci-fi. Fargeprofilen er inspirert av galaxy-stilen, med  nyanser av lilla som hovedfarger i tillegg til en gull-farge som er inspirert av glitterkonfetti og stjerner. Neonskiltene har gruppen designet selv i Figma.

Videre arbeid

Skjermbilde av dialog mellom programleder Trip og brukeren.

Dancing in the Stars spekulerer i hvordan stemming og live-sendinger kan fungere i fremtiden. Målet ved å vektlegge relasjonen mellom bruker/miljø og bruker/agent, er å skape gode relasjoner. Omgitt av kjente objekter og positive interaksjoner med programlederen Trip skal brukeropplevelsen føles ekte og oppslukende.

Selv om prototypen er utviklet for å kunne testes, ser gruppen muligheter for at flere funksjoner kan legges til i fremtiden. For eksempel dansetimer fra kjendiser, sosiale samlinger i baren og aktiviteter som kan samle hele familien er mulige veier som kan utforskes dersom prototypen videreutvikles.

Rapport

Les om prototypen HER.


Publisert: 14. august 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram