Landmark - et verktøy til å oppleve mer natur for brukerne

Landmark fremmer bærekraftige turistmønstre ved å jevnt fordele turister, redusere overbelastning på populære steder og oppmuntre utforskning av mindre kjente områder. Dette bidrar til å bevare miljøet og skape en mer bærekraftig turistopplevelse.
Publisert: 12. januar 2024

Landmark har som mål å bekjempe desinformasjon om steder og turstier, samtidig som det oppfordrer turister til å utforske mer varierte områder, ikke bare de mest populære rutene. Appen gir informasjon om miljøpåvirkningen fra cruiseskip og opplyser turister for å motivere dem til å forlate skipet og utforske byen, noe som kan føre til at de legger igjen mer penger.

Sky map som inspirasjon

Inspirasjonen for hoveddelen av teknologien kom fra Sky Map, en app som lar deg se stjernene gjennom telefonkameraet ditt. I Landmark bruker du også mobilkameraet for å gi brukerne umiddelbar tilgang til informasjon om det omkringliggende området. Mens brukerne beveger seg og justerer kameraets synsvinkel, identifiserer appen steder og plasserer virtuelle tegnestifter som gir brukerne tilgang til informasjon med et enkelt trykk.

En sentral funksjon gruppen ønsket var at appen skulle fungere uten internett, kun med behov for GPS. Derfor er all informasjon allerede lagret i appen. Ved å bruke AI og Factiverse ble appen fylt med korrekt informasjon for brukerne når de er ute på turer eller andre aktiviteter.

Utvikling

Starpunkt i Landmark appen er Loen Skylift: En perfekt prototype-lokasjon på grunn av den allerede store tilstrømningen av turister. Neste steg er å utvide appens dekningsområde til å fungere i hele Stryn, før Landmark gradvis kan utvides til å dekke hele landet. Deretter kan man fortsette og lage spesifikke versjoner til andre steder.

Landmark ble utviklet av Matias Hammersborg, Mathias Morken, Sophia Maria Quick, Malin Schølberg, studenter ved Høgskulen i Volda i faget medieinnovasjon og i samarbeid med Factiverse, Visit Nordfjord og TekLab.

Se hele presentasjonen og prototypen her.


Publisert: 12. januar 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram