Medieinnovasjon: Studentenes prototyper til Visit Nordfjord og Factiverse

Dette semesteret utviklet medieinnovasjonsstudenter fra Høgskolen i Volda prototyper innen temaet bærekraftig turisme i samarbeid med Visit Nordfjord og Factiverse. Les mer om prototypene og semesteret deres her!
Studentene presenterer prototypene sine for ekspertpanelet.
Publisert: 18. desember 2023

Medieinnovasjonsstudentene fra Høgskolen i Volda brukte det siste semesteret på å finpusse prototypene de først kom opp med under prosjektreisen til Stryn i oktober. Under denne reisen deltok studentene på seminarer og laget innledende ideer til prototypene sine under workshops. De ble veiledet av Kjetil Vaage Øie og Lars Nyre fra TekLab, Marie Amelie og Gaute Kokkvoll fra Factiverse og studentassistenter Karsten Quix og Wouter Gasse. Hele semesteret ble studentene hjulpet av emneansvarlige Ivar Jon Erdal.

Samarbeid med Visit Norfjord og Factiverse

Emneprosjektet fokuserte på bærekraftig turisme i den vakre Stryn-regionen. Behovet for et miljøvennlig reiseliv er økende, og det er noe bedrifter som Visit Nordfjord ønsker å jobbe med. Derfor samarbeidet studentene tett med det norske reiselivsselskapet Nordfjord med mål om å utvikle 6 ulike prototyper som kunne bidra til bærekraftig turisme i regionen. Selskapet var spent på å se hvilke kreative miljøvennlige prototyper studentene ville komme opp med.

Gruppene inkluderte også Factiverse i sitt prosjekt, som er kjent for sin AI som faktasjekker nyheter. AI-drevne verktøyet har en rekke mulige bruksområder, som for eksempel også turisme. De var derfor ivrige etter å se på hvilken måte Factiverse kunne integreres i dette markedet. Integreringen av denne AI-en i prosjektet var ren spekulasjon, noe som ga studentene kreativ frihet til å utforske potensielle løsninger for å forbedre bærekraftig turisme i Stryn. Det ga både Nordfjord og Factiverse alternative måter å gjøre prosjektene sine bedre på.

Seks innovative prototyper!

Nordfjord Time Traveler: Er du også lei av de kjedelige, triste og nedslitte informasjonstavlene? Løsningen er Nordfjord Time Traveler. Bruk telefonen din til å reise i tid! Nordfjord Time Traveler er en app som gjør telefonen din til et verktøy for tidsreise. Den presenterer AI-genererte bilder fra den valgte tidsepoken og presenterer fakta på en ny og interaktiv måte. Time Traveler var den spennende vinneren av MVP-prisen. Prototypen er designet og utviklet av Helene Bergan Folkvord, Fanny Feragen Solheim, Sverre Augustin Askvig Gullbekk og Julian Petter Høgset. Les mer om Nordfjord Time Traveler her.

Gror: Gror er en brukervennlig app som hjelper målgruppen med å kartlegge lokasjoner hvor planter og sopp kan plukkes, samt hjelpe til med å finne ut om disse er spiselige. Appens formål er å hjelpe Visit Nordfjord å bli et bærekraftig reisemål. I tillegg har studentene videreutviklet konseptet til å inkludere det lokale næringslivet. Spesifikt for å la gårdsutsalg og små bedrifter kunne bruke appen til å tiltrekke seg turister. Prototypen er designet og utviklet av Sunniva Lunde Fjærestad, Tobias Lystad, Gunnar Andreas Lura Larsen og Erlend Handeland Tuastad. Les mer om prototypen her.

 

Landmark: Landmark er en mobilapplikasjon som tar sikte på å forenkle opplevelsen for både turister og lokalbefolkningen ved å bruke kunstig intelligens for å guide deg der du er. Ved å bruke kameraet på mobilen får brukerne umiddelbar tilgang til informasjon om det omkringliggende området. Dette gjør det mulig for brukerne å få en detaljert innsikt om fjellene, elvene og butikkene i nærheten, alt med hjelp fra kameraet på mobilen deres. Prototypen er designet og utviklet av Matias Hammersborg, Mathias Morken, Sophia Maria Quick og Malin Schølberg. Les mer om Landmark her.

 

Jott: Leave Your Mark: Jott er en app for turister i Nordfjordområdet. I appen blir du guidet av Nora Fjord, en karakter designet av studentene som hjelper deg på vei rundt og hjelper deg hvis du har turistrelaterte spørsmål. Nora Fjord er AI-drevet og genererer en hovedside for hvert sted. Det følger også med hyttebok, reiselogg og kart. Prototypen er designet og utviklet av Silje Fløtre Reed, Richarda Kristine Klaastad, Arvid Kristian Norveel Johansen, Vemund Djupvik Kråkmo og Simen Magnus Bakken. Les alt om Jøtt her.

Jørny: I løpet av semesteret har appen Jørny blitt utviklet som et praktisk verktøy for turister. Målet er ikke bare å gjøre turismen enklere og bedre, men også å være et skritt mot en mer bærekraftig og ansvarlig form for turisme. Den skreddersydde appen, inspirert av dating-apper og Pinterest, bidrar til å veilede besøkende bort fra overbelastede områder og etablerer en positiv sammenheng mellom turisme og bærekraft. Prototypen er designet og utviklet av Ida Kippersund Bringslid, Preben Nedreberg Holmøy, Jenny Bæra Johannessen, Sander Garvik Kurseth og June Marita Kjærstad Sperre. Les mer om Jørny her.

Jørny

FjordQuest: I FjordQuest kan ein samle poeng ved å utføre «quests» ved ulike attraksjonar i Nordfjord, og deretter bruke poenga til å få tilbod eller gratis ting i dei lokale butikkane. På denne måten blir turistane fordelt over fleire forskjellege plassar, og dei mest kjente attraksjonane blir ikkje overbefolka. Prototypen er designet og utviklet av Oda Otterlei Austnes, Stine Eikeberg Leirdal, Eirik Strand og Marcus Kvitne Bere. Les mer om prototypen her.

Prototypene ble også presentert 11. desember for et panel av eksperter ved Høgskolen i Volda, hvor Nordfjord Time Traveler vant MVP-prisen. De prototypene utviklet av medieinnovasjonsstudentene fra Høgskolen i Volda viser potensialet for å fremme bærekraftig turisme i Nordfjord-regionen. Ved å kombinere teknologi, kreativitet og kunnskap om lokalsamfunnet, bidra disse prototypene til å redusere miljøpåvirkningen av turismen samtidig som turistene får en mer autentisk og innholdsrik opplevelse.


Publisert: 18. desember 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram