Jott - Leave your mark

Tenk deg en digital hyttebok i form av en app der både lokalbefolkningen og tilreisende kunne dele tips, opplevelser og reisekildringer. Dette er Jott.

Tidlig på høstsemester 2023 startet arbeidet på prototypen Jott. Et konsept for å fremme bærekraftig reiseliv i Stryn kommune. Dette konseptet forener den visuelle kraften til sosiale medier med den koselige og personlige opplevelsen fra en gjestebok.

Utviklingen av Jott ble gjennomført av Silje Fløtre Reed, Richarda Kristine Klaastad, Arvid Kristian Norveel Johansen, Vemund Djupvik Kråkmo og Simen Magnus Bakken, studenter ved Høgskulen i Volda i faget medieinnovasjon i samarbeid med Factiverse, Visit Nordfjord og TekLab.

Funksjonalitet

Målet var ikke bare å tilby en plattform for deling, men også å "påvirke" turister mens de oppholdt seg i Nordfjord. Dette innebarer å guide dem mot lokale bedrifter og avlaste overbelastede turer og attraksjoner ved å gi tips og planlegge implementering av kunstig intelligens (AI) i appen. AI-funksjonen, kalt Nora Fjord, er en karakter som kunne veilede brukerne gjennom oppholdet deres. Nora gir ikke bare informasjon om det brukeren lurte på, men også tips om turer, reiseråd og inspirasjon for opplevelsene i området.

Appen inneholder også et kart med forslag og informasjon om området de befinner seg i, inkludert bensinstasjoner, matsteder, toaletter og muligheter for å legge inn reiseruter til destinasjonen deres. Målet var å utvikle et konsept som kunne jevnt fordele turismen over hele kommunen, samtidig som det ga presis informasjon for å forhindre at ukjente personer gikk seg vill i fjellene.

Jott kan derfor deles inn i to hovedområder: det sosiale og det praktiske. Det sosiale aspektet handler om å bygge et turistøkosystem med støtte fra de lokale. Det praktiske omfatter en chatbot som kan bearbeide spørsmål for å tilby raske og enkle svar direkte fra brukerens lomme. Dette økosystemet vil kontinuerlig vokse og støtte hverandre, slik at områdene og mulighetene på kartet vil bli mer livlige etter hvert som tiden går. Samtidig blir Nora Fjord mer informert og kvalifisert.

Samarbeid med partnere

Med hjelp fra Factiverse formet gruppen Jott slik at feilinformasjon skulle få en slags "korreksjon," noe som gjorde appen trygg. Visit Nordfjord fikk en app som turister i kommunen virkelig vil dra nytte av, mens Factiverse spilte en sentral rolle i appen ved å rette opp feilinformasjon som ble publisert av privatpersoner.

Utforsk prototypen her


Publisert: 5. januar 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram